Dongeng Bahasa Jawa Kancil Lan Macan

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 17.11

dongeng bahasa jawa. kancil KARO macan. Sawijinig dina kancil lagi ngenam pikir ing pucuk gumuk. Dumadakan ana wedhus kang nyedhaki kanthi ambekan ngos-ngosan. “Lo kowe. Geneyo kowe nganti ngos-ngosan mengkono?” pitakone kancil. wedhus banjur Mengko yen macan teka merene aku sing ngadhepi. aja kawatir lan aja wedi marang kethek lan macan.,” kandhane kancil ngayem-ayemi wedhus. kacarita, kethek karo macan menyang 

Nilai Dalam Dongeng Kancil Lan Bango

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 15.00

Saben dina tansah sayuk rukun, somad sinamadan, lan tulung temulun” artinya “pada suatu hutan hiduplah kancil yang hidupnya tidak digganggu oleh Buaya maupun macan. Kanggone para Bango gampang wae mangan ing wadah iku. Mula kaya nasibe Bango mbiyen, si kancil mung keroncongan lan mangkel atine.” ” (bahasa jawa VII, 2003:16). Artinya “di hari lain si Bangau mengadakan pesta makan bersama. menyiapkan makanan enak yang disukai 

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 May 2013 Pukul 19.11

Jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

Dongeng Bahasa Jawa (kancil Dan Merak)

Diterbitkan pada Saturday, 7 January 2012 Pukul 14.26

Berikut cerita dongeng bahasa jawa dengan judul kancil dan merak, bagi adik2 yang dapat tugas dari Bapak / Ibu guru mencari dongeng berbahasa jawa, silakan langsung diot..eh di copy maksudnya.^_^ Merak pancen seneng macak. Mula tansah nengsemake. Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune macan, wulune Gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!” Senajan akeh-akeh Merak anggone ngandhani, nanging ora bisa 

Dongeng Kancil Dan Buaya (kancil Lan Baya)

Diterbitkan pada Tuesday, 3 December 2013 Pukul 16.04

dongeng kancil dan buaya (kancil lan Baya) dongeng bahasa jawa kancil , dongeng bahasa jawa , dongeng bahasa jawa kancil dan buaya , dongeng b jawa , dongeng kancil versi bahasa jawa ,. posted by triyanto iqbal 

Kumpulan Cerita Rakyat Indonesia Terpopuler 2014...

Diterbitkan pada Tuesday, 15 July 2014 Pukul 5.47

[Readmore] · dongeng bahasa jawa - kancil lan Merak dongeng bahasa jawa - Setelah kemarin saya posting Cerita bahasa Inggris dan Cerpen Romantis, kali in saya akan posting dongeng [Readmore] · Cerita Rakyat Danau Toba Cerita Rakyat Sangkuriang - Legenda jawa Barat Cerita Rakyat Sangkuriang - Sebelumnya saya telah Posting Cerita Rakyat Malin Kundang dan Cerita bahasa Inggris, kali ini saya a [Readmore]. ‹ Contoh Surat Lamaran Kerja 

Novia Piavia Piyuk Blog's: Rpp Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 20 May 2013 Pukul 9.40

RPP bahasa jawa. RENCANA PELAKSANAAN PEMBELAJARAN. (RPP). Nama Sekolah : Sekolah Dasar Negeri Desa Karangpaing. Mata Pelajaran : bahasa jawa. Kelas : II (Dua). Semester : II (Dua). Alokasi Waktu : 1 x 35 menit (1 pertemuan). A. Standar Kompetensi. Mendengarkan : Sebutke sopo wae tokoh uga sifat kang di nduwenikang ono ing dongeng kancil lan Kenyong uga! 2. Wayah apa kancil mlaku ono sak pinggire kali? 3. kancil ngajak tetandingan 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X