What's New?

Contoh Kata Sambutan Pihak Calon Pengantin Wanita

Adat Perkawinan Melayu

Diterbitkan pada Friday, 17 June 2016 Pukul 1.00

1. Konsep Perkawinan Melayu. Perkawinan merupakan fase kehidupan manusia yang bernilai sakral dan amat penting. Dibandingkan dengan fase kehidupan lainnya, fase .

Tohirin

Diterbitkan pada Wednesday, 15 June 2016 Pukul 11.18

Atas nama ayahanda putri tercinta (nama mempelai wanita), yang pada malam hari ini duduk berdampingan dengan sang raja sehari (nama mempelai pria), kami mengucapkan a) Tulis satu ayat bagi setiap perkataan di bawah untuk menunjukkan bahawa anda faham akan maksud dan penggunaannya. Anda tidak boleh .

Susunan Acara Pernikahan Rumah Nikah

Diterbitkan pada Thursday, 16 June 2016 Pukul 17.44

Rangkaian acara pernikahan biasanya dimulai dari prosesi akad nikah. Prosesi ini musti terlaksana dengan lancar karena inilah acara terpenting akan sahnya kedua Budiey nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU kepada Akhil Hayy dan Waheeda yang telah mendirikan rumahtangga semalam~! Selamat berbulan madu. Moga bahagia hingga akhir .

Icefilms.info Globolister

Diterbitkan pada Thursday, 16 June 2016 Pukul 23.49

Vote for iceFilms.info on globolister:

Upacara Tukar Cincin Dalam Adat Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 18 June 2016 Pukul 12.55

Tukar cincin dalam adat Jawa juga sering disebut sebagai Liru Kalpika, prosesi tukar cincin ini biasanya pertama kali dilakukan saat tunangan sebagai tanda Paningsetan..

Modul Penulisan Sk

Diterbitkan pada Tuesday, 14 June 2016 Pukul 19.12

Modul penulisan sk 1. 1 MODUL PENULISAN BAHASA MELAYU SK PPMP NEGERI JOHOR KANDUNGAN Muka Surat 1 Prakata 2 2 Ahli Jawatankuasa Kerja Panel PPMP 3 3 .

Adat Tradisional Masyarakat Di Malaysia

Diterbitkan pada Monday, 13 June 2016 Pukul 10.16

Adat tradisional masyarakat di malaysia 1. Latar Belakang Masyarakat Melayu di Malaysia 2. • Bila disebut perkataan ‘Melayu’, terus tergambar dalam .

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -