What's New?

Cerita Kancil Dan Buaya Dalam Bahasa Jawa

34 Provinsi Di Indonesia Lengkap Dengan Pakaian, Tarian

Diterbitkan pada Monday, 13 June 2016 Pukul 22.55

laskar pelangi anak bangsa: 34 provinsi di indonesia lengkap dengan pakaian, tarian, rumah adat, senjata tradisional,suku,bahasa daerah,peta dan gambar.

Prosa Wikipedia Bahasa Indonesia, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Friday, 17 June 2016 Pukul 0.10

Prosa adalah suatu jenis tulisan yang dibedakan dengan puisi karena variasi ritme yang dimilikinya lebih besar, serta bahasanya yang lebih sesuai dengan arti leksikalnya.Simpulan Bahasa ( B ) 1. Babi Buta = Membabi Buta Maksud: Berbuat sesuatu tanpa banyak berfikir. Contoh Ayat: Serangan yang membabi buta itu telah menyebabkan ramai . A. Pengertian sastraSecara etimologis kata sastra berasal dari bahasa sansekerta, dibentuk dari akar kata sas- yang berarti mengarahkan, mengajar dan memberi petunjuk. Akhiran –tra yang berarti alat….

Pusat Rujukan Persuratan Melayu @ Dbp

Diterbitkan pada Thursday, 16 June 2016 Pukul 16.53

Pusat Rujukan Persuratan Melayu, Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.

Cerpen Kancil Yang Bijaksana

Diterbitkan pada Wednesday, 15 June 2016 Pukul 22.45

Di sebuah hutan, hiduplah seekor Kancil yang besar dan gemuk. Kancil itu dikenal sangat baik dan suka menolong oleh hewan-hewan lainya. Selain itu Kancil juga hewan Saya mulai dengan menceritakan keadaan diri saya sendiri. semoga tidak termasuk Ujub, Sum’ah dan Riya’, hanya sebagai pelajaran saja. saya termasuk orang yang .

Daftar Film Indonesia

Diterbitkan pada Wednesday, 15 June 2016 Pukul 2.57

D; D'Girlz Begins; D'Love; D.O. (Drop Out) Daerah Jagoan; Daerah Tak Bertuan; Dalam Kabut dan Badai; Dalam Lingkaran Cinta; Dalam Mihrab Cinta; Dalam Pelukan Dosa.

Laman Cikgu Bahri: Ayat Aktif Dan Ayat Pasif

Diterbitkan pada Thursday, 16 June 2016 Pukul 12.50

Elakkan daripada membina ayat pasif diri ketiga sama seperti pembentukan ayat pasif diri pertama dan ayat pasif diri kedua dan sebaliknya..

Laman Cikgu Bahri

Diterbitkan pada Sunday, 12 June 2016 Pukul 5.52

SOALAN Pada cuti semester yang lalu, anda telah tinggal bersama datuk dan nenek anda di kampung. Datuk anda itu penoreh getah. Ceritakan kehidupan seharian mereka itu..

Soalan Aktiviti 4 Dan 5

Diterbitkan pada Tuesday, 14 June 2016 Pukul 20.59

Soalan aktiviti 4 dan 5 1. SEJARAH TINGKATAN 4 SEJARAH BAB 1 : PENINGKATAN TAMADUN Fuza 2012…semoga sejarah sentiasa cemerlang 1 Lengkapkan rajah di bawah..

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -