Cara Membuat Ular Hantaran

Raymier Kreasi: Hantaran Kain Batik ( Jarik ) Bentuk Kura...

Diterbitkan pada Tuesday, 20 December 2011 Pukul 10.22

hantaran Kain Batik ( Jarik ) Bentuk Kura-kura. Bahan & Alat : Kain batik; Koran; Karet; Jarum pentul; Mata boneka sedang; Pita. cara membuat hantaran dari kain batik bentuk kura-kura : Buat gumpalan koran membentuk tempurung / badan 

Hantaran Hati: Putih

Diterbitkan pada Wednesday, 14 August 2013 Pukul 19.26

Sesama. ular sanca dengan ular sanca. Kalau sudah keterlaluan, tanganku yang mulus ini bisa membuat pipinya merah dalam sekejap. Resti, kamu masih punya cara, kan, buat nggak tenggelam dalam pesonanya dia?

Raymier Kreasi: Bahan Brukat Bentuk Ikan & Ular

Diterbitkan pada Sunday, 1 January 2012 Pukul 19.33

Bahan Brukat Bentuk Ikan & ular. Bahan brukat ini dibentuk menjadi keluarga ikan. Artikel Paling Laris. hantaran dari Pakaian Dalam · Bagaimana cara membuat dan Menghias hantaran ? Perlengkapan Sholat di Bentuk Masjid · cara 

Soal Jawab : Mimpi Dibelit Ular Hitam

Diterbitkan pada Wednesday, 12 October 2011 Pukul 16.18

Cuma, berkaitan dengan mimpi dibelit ular ni, kalau selalu orang dok tanya kat Ustaz Love, Ustaz Love akan jawab supaya hati2 masa tido.. tutup semua lubang2.. takut2 nanti memang betul ular masuk dlm rumah dan berlaku pun, ianya cuma kebetulan.. sbb ular takde kaitan dengan peminangan.. belum pernah lagi berlaku dalam sejarah, orang jadikan ular sebagai barang hantaran perkahwinan.. jadi, kat celah mana perkaitannya pun Ustaz Love tak tahu.

Hantaran Pengantin Burung Merak

Diterbitkan pada Thursday, 21 March 2013 Pukul 8.48

Alat dan bahan : jarum pentul, kertas koran (pake yang ukuran lebar dan tebel aja), jarit (semakin kaku dan baru, semakin baik, tapi tiap buat hantaran pengantin kan otomatis baru kan ya jaritnya??), mata-mataan, karet 

Pelatihan Hantaran Pengantin

Diterbitkan pada Saturday, 19 March 2011 Pukul 9.16

Termasuk: alat dan bahan dasar + buku + sertifikat + makan siang dan 2x snack. Materi : 30 kreasi hantaran membuat wadah hantaran +asesoris untuk hantaran. Manajemen hantaran. Kain panjang (Merak+ bebek+ ular)

Pernik Cantik: Pelatihan Hantaran Bandung

Diterbitkan pada Tuesday, 24 July 2012 Pukul 17.56

Dari kain sarung Merak dari kain panjang; Sekeluarga gajah dari sprei; Anak bebek dari celana dalam; Kerang dari BH; ular dari selendang panjang; Mengemas hantaran; membuat asesoris hantaran dari pita jepang.

Souvenir Pernikahan Dan Kado Unik: Aneka Kreasi Hantaran

Diterbitkan pada Thursday, 23 February 2012 Pukul 14.34

Bentuk ular. Gajah. bentuk ulat. Perlengkapan alat sholat. Perlengkapan alat sholat. Kirimkan Ini lewat EmailBlogThis!Berbagi ke TwitterBerbagi ke FacebookBagikan ke Pinterest. Komentar : ada 0 komentar ke “Aneka Kreasi hantaran” 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X