Komodo Tour Leisure in Komodo and flores island is a local tour operator base in Labuan Bajo Flores – Indonesia. Our main goal is to arrange the Great trip Komodo and Flores Island. we have friendly staff and the helpful Guide that would handle you during the trip with us. Our business has been running the last 10 years, and our primary focus to

What's New?

Cara Membuat Slip Gaji Palsu

My Lovelyvic Story: Jadikan Akta Kerja 1955 Sebagai

Diterbitkan pada Tuesday, 28 November 2017 Pukul 11.28

Pengetahuan aku dalam bidang HR mungkin cetek. Namun aku ingin sekali membantu pekerja-pekerja yang teraniaya atau dianiaya oleh pihak syarikat berdasarkan pengalaman Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua pelawat blog unit kaunseling & kerjaya Kolej Matrikulasi Pahang serta ucapan terima kasih kerana sudi . JOM KEMASKINI MAKLUMAT BR1M 2018 BERMULA HARI INI 27 NOVEMBER 2017 HINGGA 31 DISEMBER 2017 MAKLUMAN TERKINITarikh akhir penunaian Baucar BR1M 2017 telah dilanjutkan sehingga 28 Disember 2017.Permo….

Contoh Surat Perjanjian Kerja Karyawan (staf Sparepart)

Diterbitkan pada Wednesday, 29 November 2017 Pukul 10.37

Contoh Surat Perjanjian Kerja antara Perusahaan dengan karyawan berisi pasal yang mengikat kedua belah pihak tentang Jabatan, Masa Kerja, GajiAnonymous said Cadangan APDM ni bagus tetapi pelaksanaan kurang bijak. Kenapa perlu buat kerja yang sama berulangkali. Pada awal tahun disemua guru kelas perlu . Aksesori, Alat Ganti, Kereta & Motor Group 8MessagesDigest #4866….

Tips Sebelum Membeli Motor Berkuasa Tinggi

Diterbitkan pada Monday, 27 November 2017 Pukul 12.19

Dah 10 hari rasanya tayargolek terbiar..al-maklum ler skg busy skit sebab skg aku dh mula bekerja semula. Nak kene tune balik mode tu ke "working mode"..

Soalan Jawab Mengenai Wasiat Dan Harta Pusaka

Diterbitkan pada Wednesday, 29 November 2017 Pukul 15.23

Anda boleh kemukakan soalan atau perbincangan mengenai pentadbiran wasiat islam dan hukum faraid. Jawapan anda akan dijawab dalam masa 48 jam. Kalau anda hendak .

Borang Daftar E-kasih Jabatan Kebajikan Masyarakat Online

Diterbitkan pada Thursday, 30 November 2017 Pukul 7.44

Ya, benar, saya buka pun x boleh. Sama ada dia nak buat lawak atau sekadar memberi harapan palsu. Jgn la buat camni kalu bab duit…sian diorang..tak caya cuba baca .

Beberapa Jenis Pengeluaran Kwsp Yang Boleh Meringankan

Diterbitkan pada Wednesday, 29 November 2017 Pukul 15.30

Sebagai seorang pekerja, anda berhak untuk menerima caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dari majikan anda dan juga pemotongan dari gaji anda sendiri..

Taska Permata Perpaduan

Diterbitkan pada Tuesday, 28 November 2017 Pukul 6.42

Sekiranya bekerja sendiri, tuan/puan bolehlah membuat satu surat yang ditaip atau ditulis tangan mengesahkan status pekerjaan dan pendapatan tuan/puan dan surat ini .

Sistem Akuntansi: Bab

Diterbitkan pada Thursday, 30 November 2017 Pukul 6.32

Fromulir sangat penting artinya untuk menjalankan suatu organisasi. Hampir semua peristiwa dalam perusahaan trjadi karena formulir dan memerlukan formulir untuk .

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -