What's New?

Beli Alatan Memanah

New Folder: Me Love Archery :)

Diterbitkan pada Wednesday, 8 January 2014 Pukul 8.53

Mase tuh, kat JESS ( SMK Jalan Empat Bndr Bru Bangi) cikgu yazid bukak kelab memanah. Cikgu kata, alatan kena beli sendiri. Kne kuar belanja dalam Rm1500. Tapi cikgu kata, pelajar form 3 tak digalakkan beli lah. Sebab 

Ask/help Kat Mana Nak Beli Peralatan Memanah

Diterbitkan pada Saturday, 17 March 2012 Pukul 3.01

Ask/Help Kat mana nak beli peralatan memanah Santai, Others.

Memanah Olimpik 2012 : Pemanah Wanita Indonesia...

Diterbitkan pada Thursday, 2 August 2012 Pukul 7.57

Bro akan mula kumpul duit untuk beli alatan memanah dan akan mula memanah seperti zaman memuda dulu. Walaupun sekarang dah tua, tapi masih ada member yang sudi join sama. Member bro zaman memanah dulu 

Memanah Dan Undang-undang

Diterbitkan pada Monday, 20 May 2013 Pukul 14.21

Busur dan anak panah diklasifikasikan sebagai peralatan sukan dan tidak memerlukan apa-apa permit atau lesen dari pihak berkuasa; untuk memiliki atau menggunakannya. Tidak ada pengkelasan khusus dari sudut . salam sejahtera tuan,. saya nak tanya, saya minat sukan memanah. saya hendak membeli crossbow secara online dan adakah crossbow saya lepas pos kastam? bolehkah tuan senaraikan kedai crossbow and compound bow kat malaysia? Reply.

Azharjaafar313: Memanah La Pulak Brader..

Diterbitkan pada Tuesday, 10 September 2013 Pukul 10.43

menteri pulak.. kembali kepada criter asal.. jadi untuk mereal lah lu brader merealisasikan hasrat memanah tersebut maka sayugia dinyatakan di sini, aku telah membeli seset satu set alatan memanah.. jeng jeng jeng.

Set Memanah Tidak Mahal

Diterbitkan pada Sunday, 16 June 2013 Pukul 11.56

“Sebenarnya, untuk mahir dalam bidang memanah agak mudah. Syaratnya ialah melakukan latihan secara berterusan selama berbulan-bulan,” kata pengasas syarikat yang membekalkan set peralatan memanah, Bow Master, Shahrul Fadzly Mohd. penulis gagal menemui sasaran malah anak panah jauh tersasar. “Itu pentingnya latihan tetapi lebih baik membeli set memanah Bow Master kerana ia jauh lebih murah berbanding set yang diimport,” kata Shahrul.

Alhamdulillahall Praises To Allah: Memanah Tradisi...

Diterbitkan pada Monday, 14 May 2012 Pukul 17.31

Panah KAYA KTB tu, ia agak terlalu berat buat isteri dan anak-anak untuk memanah, terasa juga nak beli yang lebih ringan, tetapi agak mahal juga..jadi , saya teruskan hasrat dan azam untuk menyiapkan panah pertama . . Ijam Nizam December 7, 2013 at 10:51 AM. Bowmaster ada jual peralatan memanah dekat Kajang dalam rm 300++ tapi saya berminat dgn busur komposittolong info kalau ada yang jual. ReplyDelete. TemesuTinggi Education Consultant 

Azharjaafar313: Hal Memanah Lagi..

Diterbitkan pada Monday, 28 October 2013 Pukul 15.31

BUSUR KOMPAUN. Busur kompaun sangat bergantung kepada alat bantuan pandangan (sight & peep) untuk membidik titik sasaran. Rekabentuk busur tradisional adalah panahan-dinamik (dynamic-shot), iaitu semasa memanah, kepala anak panah diletakkan sedikit terkeluar dari garisan satah panahan kerana perlu disandar ke atas belakang ibu jari pemanah yang menggenggam pemegang busur. Apabila dilepaskan ni la bow yang aku beli.. nak riak la tu.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -